Semine nyheter | Semine

Semine er SOC 2 Type II-sertifisert

Skrevet av Redaksjonen | 11.sep.2024 08:28:03

Semine har nå blitt SOC 2 Type II-sertifisert. Denne sertifiseringen gir våre kunder en trygghet på at deres data håndteres i tråd med de høyeste standardene for sikkerhet og personvern.

Vi er stolte av å kunne dele at Semine nå har blitt SOC 2 Type II-sertifisert. Selv om sertifiseringen er ny, har vi alltid jobbet etter de samme strenge prinsippene som ligger til grunn for denne sertifiseringen. SOC 2 Type II-sertifiseringen er en viktig anerkjennelse som bekrefter at vi oppfyller høye standarder for håndtering og sikring av kundedata. Denne sertifiseringen er spesielt viktig for virksomheter som lagrer og behandler sensitive data, som for eksempel SaaS-leverandører som Semine.

 

Hva er SOC 2 Type II-sertifisering?

SOC 2 står for System and Organization Controls 2 og er et rammeverk utviklet av American Institute of CPAs (AICPA) for å sikre at tjenesteleverandører har gode rutiner for håndtering av kundedata. Sertifiseringen dekker fem hovedprinsipper for datasikkerhet: sikkerhet, tilgjengelighet, behandlingsintegritet, konfidensialitet og personvern. Den gir kundene trygghet for at deres data blir behandlet i tråd med strenge sikkerhetsprotokoller, inkludert tiltak for å forhindre uautorisert tilgang og datainnbrudd​.

 

SOC 2-sertifiseringen kommer i to former

Type I: som evaluerer designen av sikkerhetskontroller på et bestemt tidspunkt.

Type II: som også evaluerer at disse kontrollene fungerer til enhver tid.  Type II sertifiseringen krever årlig revisjon av hvordan sikkerhetstiltakene fungerer i praksis​.

 

Semine har alltid jobbet etter disse prinsippene

Selv om SOC 2 Type II-sertifiseringen er ny for Semine, har prinsippene som ligger til grunn for den, alltid vært en del av Semines tilnærming til sikkerhet. Sertifiseringen er en formalisering av de tiltakene som allerede var på plass for å beskytte kundedata, og den gir en uavhengig bekreftelse på at Semine følger beste praksis innenfor datasikkerhet​.

LES MER: Grepene Semine tar for å beskytte virksomheten din

 

Hva betyr SOC 2 Type II-sertifiseringen kundene?

SOC 2 Type II- sertifiseringen betyr at du kan være trygg på at dine data håndteres med maksimal sikkerhet og integritet. Det reduserer risikoen for brudd på datasikkerhet og gir trygghet for at Semine opererer i samsvar med internasjonalt anerkjente standarder. 

For mer informasjon om vår SOC 2 Type II-sertifisering og hvordan vi arbeider for å sikre våre kunders data, ta gjerne kontakt med oss.